ТОП 10 – НАЙ-ПОСЕЩАВАНИ ГРАДОВЕ ЗА 2018

10

ИСТАНБУЛ – 13 433 000 посетители

Fact image

Градът на Босфора е посетен от близо 13,5 милиона туристи. Богатото историческо минало, местоположението между два континента и Черно море привличат посетители към най-големия турски град.

9

КУАЛА ЛУМПУР – 13 434 000 посетители

Fact image

Традиционните малайски постройки в съчетание с модерните небостъргачи са притегателни за милиони туристи. Освен това Куала Лумпур се слави със своите градски паркове и е един от най-зелените мегаполиси. Тропическият климат също привлича хората, главно китайци.

8

НЮ ЙОРК СИТИ – 13 600 000 посетители

Fact image

Голямата Ябълка заслужава своето място в Топ 10 със своите многобройни небостъргачи, музеите, магазините и множеството възможности за култура и отдих. Космпополитността на този град е притегателен център за посетители от цял свят.

7

ДУБАЙ – 15 921 000 посетители

Fact image

Перлата на арабския свят се разви неимоверно много в последните 30 години. Тук всеки месец изниква нов небостъргач, но освен високите сгради и модерните офис центрове градът привлича със своите молове, магазини и пясъчни ивици. Градът е добре познат и на българските туристи.

6

ПАРИЖ – 17 560 000 посетители

Fact image

Фреанската столица е Градът на Любовта и въпреки че в последно време има проблеми с бездомни емигранти, все още славата му носи туристи, а оттам и приходи. Айфеловата кула, Лувъра, Шанз –Е-Лизе, Версай са само малка част от забележителностите на този град.

5

СИНГАПУР – 18 551 000 посетители

Fact image

Освен най-голямо пристанище в света, Сингапур е световен финансов център и една от най-богатите държави в света. Посещаван главно от китайци, градът-държава привлича с небостъргачите си, парковете си, музеите си, моловете си и модерните забавления. Има едни от най-хубавите градски пейзажи на света.

4

МАКАО – 18 931 000 посетители

Fact image

Макао е известен като „Китайският Лас Вегас“ и е посещаван от милиони китайци главно заради казината си, хотелите, развлеченията и хазартните възможности

3

ЛОНДОН – 19 233 000 посетители

Fact image

Освен популярна туристическа дестинация известна със своите исторически забележителности, британската столица е световен финансов център посещаван от много бизнесмени и работници. Голямо влияние за многото посетители има и факта, че Англия е била голяма колкониална империя в миналото.

2

БАНГКОК – 24 178 000 посетители

Fact image

Градът е известна туристическа дестинация не само за китайците, но и за много европейци и австралийци. Климатът, замъците, парковете, туристическите забележителности, нощния живот и секс индустрията привличат много хора от цял свят.

1

1. ХОНГ КОНГ – 29 263 000 посетители

Fact image

Хонг Конг е световен финансов център, един от главните градове на финансите, търговията и бизнеса. Освен това градът привлича и с възможностите си за развлечения и услуги. И този азиатски град е силно посещаван най-вече от китайски туристи, но повече са бизнес пътуванията между него и съседния Шънджън. Градът е част от Китай, но административно има голяма самостоятелност.